Z orlí perspektivy: 51. kolo PLZ – ZNO

Naši soupeři
NE 5. 3. 2006
Z n o j m o - Dva zápasy ve dvou dnech, navíc na hřištích soupeře – takový je první březnový víkend Znojemských orlů. Po sobotním televizním duelu s pardubickým Moellerem, v němž si k radosti své i fanoušků vítězstvím 4:3 zajistili účast ve vyřazovacím turnaji, je v neděli na západě Čech očekává houževnatá Plzeň. Ta v předchozích kolech rovněž potrápila adepty na postupovou osmičku; Spartu dokonce porazila, s Pardubicemi jí body unikly o vlásek. Předposlední utkání základní části extraligy začíná v plzeňské ČEZ Areně v 17.30 hod.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

HC Lasselsberger Plzeň

Když už koncem ledna vedení aktuálně jedenáctého Lasselsbergru s jistotou vědělo, že tým se nedostane mezi osm vyvolených, zahájilo stejně jako Kladno nebo Litvínov „výprodej“ svých nejlepších hráčů. Na hostování do Skandinávie odešli D. Moravec, M. Straka, Trnka a Štěpánek, do 1. ligy M. Výborný a gólman Málek. Takto „okleštěný“ kádr, doplněný mladíky, přesto i nadále s velkou chutí bojuje a nedává soupeřům nic zadarmo. Plzeňští letos Orlům dvakrát podlehli (2:4 a 2:5) a z jednoho zápasu si odnesli plný počet bodů (4:1).

Změny v kádru:

Přišli:
Milan Vobořil (Kadaň – stř. starty), David Mazanec (Ústí nad Labem – stř. starty), Filip Vaněček (Beroun – stř. starty), Patrik Hučko (Leksand, SWE)
Jiří Zelenka, Jakub Šindel (oba Sparta Praha), Roman Tvrdoň (Nottingham, GBR), Junji Sakata (Montpellier, FRA), Josef Vítek (Třinec), Petr Freiberg (IFK Helsinki J, FIN – host.)

Odešli:
Roman Málek (Ústí nad Labem – host.)
Pavel Šrek (Mladá Boleslav), Pavel Trnka (Leksand, SWE – host.), Martin Štěpánek (Malmö, SWE – host.), Martin Výborný (Mladá Boleslav – host.)
Martin Paroulek (Třinec), Petr Havelka (Sparta Praha / Mladá Boleslav – host.), Peter Kocák (Mladá Boleslav – host.), Josef Straka (Sparta Praha), Martin Látal (Kladno – návrat z host.), Jan Švík (Klatovy – host.), David Moravec (Malmö, SWE – host.), Michal Straka (Rauma, FIN – host.)

Zranění, nemoci: Andrašovský – zlomený kotník, přetržené vazy, Tvrdoň – rameno, Zelenka – zranění?

Předpokládaná sestava: Jež (Štelmach) – Cartelli, Pulpán, Nedoma, Hučko, Vobořil, Trojovský, Jindřich - A. Padělek, Kracík, Matějovský - Vítek, Vorel, Freiberg - Důras, Šindel, Adamský - Holý, Kepl, Hobl - Sakata

Trenéři: Marek Sýkora, Radim Rulík, Radek Kampf


HC Znojemští orli

Znojmo může po roční pauze slavit postup mezi elitu. I když si dobře rozehraný souboj s mistrem dvakrát zkomplikovalo, utkání to bylo pohledné a hráči do něj dali vše. Důležité jsou tři body, které je opět dotáhly na rozdíl jediného bodíku od čtvrtých Vítkovic. V neděli jejich výlet po republice pokračuje a proti papírově slabším Západočechům už mohou hrát s větším klidem. Z Jihlavy, která v play-off 1. ligy překvapivě nepřešla přes Hradec Králové, si vedení zapůjčilo brankáře Suchana a stáhlo zpět obránce Chvátala, k olomouckému Smejkalovi se přidal Ministr, který dokonce v Pardubicích nastoupil.

Změny v kádru:

Přišli:
Jaroslav Suchan (Jihlava – stř. starty)
Jan Švrček (Prostějov / Přerov – host.), Angel Nikolov (Liberec / Sparta Praha – host.)
Jakub Kraus (Karlovy Vary – host.), Juraj Štefanka (Vítkovice – host.), Filip Smejkal, Milan Ministr (oba Olomouc – stř. starty)

Odešli:
Ville Varakas (IFK Helsinki, FIN), Jiří Heš (Trenčín, SVK)
Pavel Selingr (Karlovy Vary – host.), Tomáš Chlubna (Bratislava, SVK / Oslo, NOR), Andrej Petrakov (Kurgan, RUS), Lubomír Vaškovič (Jihlava – host.), Marek Uram (Vítkovice – host.)

Předpokládaná sestava: Trvaj (Suchan) - Němeček, Čakajík, Jareš, Mojžíš, Nikolov, Bičánek, Šmach, Chvátal - Plášek, Pucher, Štefanka - Erat, Dopita, Ludvík - Ondřej, Haman, Beroun - Smejkal, Ministr, Kraus

Trenéři: Miloslav Hořava, Jan Votruba


Porovnání obou soupeřů

Statistiky hráčů

Znojmo vs. Plzeň ZNOJMO PLZEŇ
jméno zápasy G+A jméno zápasy G+A
TM TM
Nejproduktivnější hráč Pucher 48 17+21 A. Padělek 50 21+10
Nejlepší střelec Pucher 48 17+21 A. Padělek 50 21+10
Nejlepší nahrávač (Uram) 44 7+22 Kracík 45 5+25
Pucher 48 17+21
Nejtrestanější hráč Bičánek 47 118 Matějovský 33 104

Statistiky brankářů

ZNOJMO PLZEŇ
jméno zápasy průměr % úsp. SO jméno zápasy průměr % úsp. SO
Trvaj 50 2.01 93.77 5 Málek 44 2.45 93.55 2
Hårstad-Evjen 2 4.00 87.88 0 Jež 10 3.26 91.12 0
Suchan 0 - - - Štelmach 0 - - -

Týmové statistiky

ZNOJMO PLZEŇ
Poř. Z V VP R PP P Skóre Body Poř. Z V VP R PP P Skóre Body
5. 50 22 1 9 3 15 112:107 80 11. 50 16 1 7 2 24 126:133 59
Poslední tři odehrané zápasy Poslední tři odehrané zápasy
SPA-ZNO 3:4 ZNO-KLA 5:3 PCE-ZNO 3:4 TRI-PLZ 3:2 PLZ-PCE 2:3 SPA-PLZ 2:3
Podrobný přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER