Z orlí perspektivy: 46. kolo TRI – ZNO

Naši soupeři
PO 30. 1. 2006
Z n o j m o - Kvapem už se blíží olympijská přestávka, ještě než však vypukne vrcholná sportovní akce roku 2006, budou odehrána ještě tři extraligová kola – všechna během tohoto týdne. Už v úterý zajíždějí Znojemští orli na led třineckých Ocelářů, kteří jsou aktuálně devátí a stále tedy ve hře o play-off. Po prohraném nedělním zápase se Spartou (0:4) ztrácejí na osmé České Budějovice pouze dva body, naopak na desáté Karlovy Vary mají čtyřbodový náskok. Znojmo má na kontě po výhře 3:1 nad Litvínovem bodů 68 a poskočilo na páté místo. Další veledůležitý souboj uvidí třinecká Werk Arena od 17.00 hod.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

HC Oceláři Třinec

Vedení severomoravského klubu oznámilo, že pro rozhodující boje o elitní osmičku nebude nijak zasahovat do stávajícího kádru. Některé týmy jako Litvínov, Kladno či Plzeň už uvolnily své největší hvězdy jiným týmům, především však skandinávským. Do sestavy se nevrátí ani útočník Pletka, který zrušil angažmá v Dynamu Moskva. Přesto se několik (staro)nových hráčů od posledního vzájemného zápasu se Znojmem v dresu Třince objevilo: Navrátilcem je útočník Janků, na soupisce se mihl také havířovský Lipina, jenž v minulosti odehrál několik zápasů také za Orly, zřejmě největší posilou je však I. Padělek z Vítkovic.

Změny v kádru:

Přišli:
Lukáš Chmelíř (Vítkovice / Vsetín – host.)
Martin Paroulek (Plzeň), Peter Fabuš (Mora, SWE), Pavel Janků (Vsetín – návrat z host.), Ivan Padělek (Vítkovice), Petr Lipina (Havířov – stř. starty)

Odešli:
Michael Vyhlídal (Mladá Boleslav), David Kudělka (Bratislava, SVK), David Všetečka (Mladá Boleslav)
Zdeněk Pavelek (Karlovy Vary), Andrej Petrakov (Znojmo / Kurgan, RUS), Josef Vítek (Plzeň – host.), Marcin Kolusz (Nowy Targ, POL), Václav Pletka (Dynamo Moskva, RUS / ?), Ľubomír Pištek (Bratislava, SVK – host.), Tomáš Zbořil (Prostějov – host.), Richard Bordowski (Havířov – host.)

Zranění, nemoci: Martynek – ?

Předpokládaná sestava: Biegl (Vojtek) - Tesařík, Výtisk, Hunkes, Pácal, Kroupa, Chmelíř, Frolo - I. Padělek, Skořepa, Fabuš - Jar. Kudrna, Peterek, Hašek - Janků, Polanský, Tomas - Huna, Paroulek

Trenéři: Jiří Juřík, Jan Daneček, Aleš Mach


HC Znojemští orli

Znojemští mají letos s Oceláři kladnou bilanci – dvě vítězství (4:2 a 2:1) a jednu remízu (2:2). Jejich cílem bude navázat na dobré výkony z uplynulého víkendu, zejména na duel s Chemopetrolem. Obrana včele (respektive v zádech) s brankářem Trvajem pracuje spolehlivě, lepší se i ofenzíva. Tu by měla povzbudit výměna Uram - Štefanka, která odeslala do Ostravy nejlepšího střelce znojemské historie a do znojemského dresu oblékla dalšího slovenského bojovníka. Oba hráči se v nových týmech představí už v úterním kole. Na sever Moravy bude mužstvo cestovat opět zřejmě bez dvojice Mikulík – Chvátal.

Změny v kádru:

Přišli:
Jan Švrček (Prostějov / Přerov – host.), Pavel Staněk (Jihlava – stř. starty)
Jakub Kraus (Karlovy Vary – host.), Vladimír Říha (Jihlava – stř. starty), Juraj Štefanka (Vítkovice - host.)

Odešli:
Ville Varakas (IFK Helsinki, FIN)
Pavel Selingr (Karlovy Vary – host.), Tomáš Chlubna (Bratislava, SVK / Oslo, NOR), Andrej Petrakov (Kurgan, RUS), Marek Uram (Vítkovice - host.)

Předpokládaná sestava: Trvaj (Hårstad-Evjen) - Bičánek, Němeček, Čakajík, Jareš, Mojžíš, Šmach, Heš - Ludvík, Pucher, Štefanka - Erat, Dopita, Kraus - Ondřej, Haman, Plášek - Beroun, Říha

Trenéři: Miloslav Hořava, Jan Votruba


Porovnání obou soupeřů

Statistiky hráčů

Znojmo vs. Třinec ZNOJMO TŘINEC
jméno zápasy G+A jméno zápasy G+A
TM TM
Nejproduktivnější hráč Pucher 43 15+17 Peterek 43 11+27
Nejlepší střelec Pucher 43 15+17 Jar. Kudrna 42 19+18
Nejlepší nahrávač Uram 44 7+22 Peterek 43 11+27
Nejtrestanější hráč Bičánek 42 112 Jar. Kudrna 42 104

Statistiky brankářů

ZNOJMO TŘINEC
jméno zápasy průměr % úsp. SO jméno zápasy průměr % úsp. SO
Trvaj 45 1.94 94.00 4 Biegl 35 2.55 92.53 2
Hårstad-Evjen 2 4.00 87.88 0 Vojtek 14 2.75 92.60 0

Týmové statistiky

ZNOJMO TŘINEC
Poř. Z V VP R PP P Skóre Body Poř. Z V VP R PP P Skóre Body
5. 45 18 1 9 3 14 94:94 68 9. 45 18 1 5 1 20 112:122 62
Poslední tři odehrané zápasy Poslední tři odehrané zápasy
ZNO-VIT 2:2p LIB-ZNO 3:1 ZNO-LIT 3:1 TRI-LIT 5:3 TRI-KLA 5:2 SPA-TRI 4:0
Podrobný přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER