Den devítek?

Aktuální zprávy
PÁ 9. 1. 2004
Z n o j m o - Možná byl dnešní den svým magickým datem předurčen k tomu, aby měli Orli v zápase s třineckými Oceláři šanci rozhodnout hráči, kteří na svém dresu nosí číslo 9. Třeba je to i náhoda, ale faktem je, že první trefu do „černého“ vyslal Roman Erat (#9), dva přesné zásahy a k tomu shodně dvě asistence u vstřelených gólů si mohli připsat Ján Pardavý (#89) a <b>Marek Uram</b> (#79) a aby to ještě nebylo všechno, kapitán Orlů Peter Pucher (#33 - 3x3=9) má v zápise o utkání zapsané tři asistence (3+3+3=9)! A pak, že čísla lžou.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku V utkání s Třincem zářil, kromě prvního slovenského útoku, také brankář Tomáš Duba (#72 - 7+2=9). Jednoznačně chytil co mohl. Místy předváděl zákroky, kterými přiváděl renomované třinecké střelce k zoufalství. A když už se zdálo, že je překonán a gól musí padnout, zastoupili jej pozorní obránci a puk uklidili do bezpečí.

Důležitost zisku bodů v utkání hodnotí nejlepší znojemský střelec Uram: „Teď je tabulka tak vyrovnaná, že se opravdu snažíme uhrát s každým soupeřem body. Je jedno, kdo to je. Pardubice nebo kdokoli jiný, prostě do každého zápasu jdeme s tím, abychom vyhráli. Při tak vyrovnané tabulce se klidně může stát, že bychom v play – off nemuseli být. Hokej je pořád jen sport a stát se může cokoliv. Opravdu se nedíváme kolem sebe.“ „Poslední dobou padá na naší lajnu kritika, že nedáváme góly. Ale já si myslím, že v žádném zápase nehrajeme špatně, jen nám to tam nespadlo. Neměli jsme zkrátka střelecké štěstí,“ stěžuje si na minulou nepřízeň hokejových bohů. „Dnes nám to tam zkrátka padalo. V minulém domácím zápase jsme měli taky spoustu šancí, gól jsme nedali a diváci na nás pískali. Takový hokej je a pokud to lidi nepochopí, je zbytečné ho hrát. V mnoha zápasech se na gól hrozně nadřeme,“ suše konstatuje.

Orly čeká po náročném zápase hned zítra opět těžké utkání na Spartě. Bude navíc okořeněné oslavami stého výročí založení holešovického klubu a přímým televizním přenosem. Že by to mělo pro znojemské hráče být něco jiného než běžný zápas, si Uram nemyslí: „Na Spartě se vždycky hraje dobrý hokej a my tam nepojedeme jako mančaft, který si tam jede zahrát na jejich slávu. Budeme se každopádně snažit nějaký bod urvat. Všichni se budou asi soustředit na jejich oslavu. Nás to ale vůbec nezajímá, my tam jedeme jako na každý jiný zápas.“

Na duely s Třincem se pokaždé znojemští fanoušci těší. Je to čistý, tvrdý, moderní a hlavně nezáludný hokej, který snese i ta nejpřísnější měřítka náročného diváka. V čem tkví kouzlo těchto zápasů jednoduše Uram vysvětlil: „Třinec je jediný mančaft, který přijede i ven hrát hokej. Nebrání, neblbnou, chcou hrát hokej. Jsou asi stejného zaměření tak jako my a hokej je baví. Myslím si, že by se tak český hokej měl hrát. Ten byl vždycky kvalitní, pěkný na pohled.“

NEWSLETTER